~::..Kasih Nan Abadi..Selamanya..::~ Babah, Ibu dan Muiz...

By: Shamz Fieza Muiz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 31-Oct-2006 12:00 Email | Share | Bookmark
Honeymoon di Cameron Highland Hari Ke Dua - Bahagian 2

Strawberry ni macam kontot jer..
Big Red Strawberry Farm
Akhirnya boleh masuk ladang strawberry..
Big Red Strawberry Farm
Mari kita memetik... hahaha...
Control ayu.. hehe...
Gaya aku yang paling macho sekali... kih.. kih...
ecehhhwaahhh...
Nampak ayu la pulak dalam gambar nih...
Cantik-cantik sayur dia..
Sebelah sayur lagi..
di depan Rumah Stail Inggeris di sebelah Star Regency
Coklat Strawberry
Nyam... Nyam... Sedap tak?
Pehh... Sedap tuhh...
Eh? Apsal ada bentuk gigi nih??
Depan Straberry Gergasi
Giliran Abang pulak...
Agak-agak sapa ambik gambar nih? Batu ler...
Berlatarkan Cactus Valley
Penginapan dlm perancangan awal... Star Regency
Depan papan tanda Big Red Strawberry Farm
Apa gaya nih??
Equatorial Hotel (Konon duduk hotel nih...)
Equatorial Hotel (ni pon sama..)
Equatorial Hotel (Fuyyyooo)
Equatorial Hotel (Echewaahhh)
Berlatarbelakangkan kabus
Kabus di Cameron
Depan Hotel Rainbow
Depan Hotel Rainbow
Jadi Penyambut Tetamu laks...
Tengah tunggu Makan Malam
Mana makanan nih? Perut dah lapor...
Mana periuk nih?
ini ker makanan kitaorang??
Ini pon sama??
Apo ko bondonyer nihh??
Last-last bedal Sate
Nasik Ayam pon sodap...
Dah lapar tahap cipan dah ni
Depan Lif Hotel
Kotak Kek
Kek Coklat
emm... Sedapnya..
Makan la apa lagi...
makan...
say aaa....
emmm... sedapnya..
Coklat Ricenyer..
Ngangaaa....
Pehh... Memang sedap..
Hari Kedua (31/10/2006) - Bahagian 2

Dalam pukul 3.30 ptg lebih tu kitaorang kuar balik. Jalan-jalan yang mana tak puas lagi jalan tadi sementara menunggu waktu makan malam. Lupa lak nak bagitau,kitaorang makan tengahari tadi dekat Kedai Mamak, (Actually, bukan Kedai Mamak tapi Kedai India... Tapi pasal dah lapar, kitaorang bedal jugak, tapi makan sikit je la)... Ok kot, pasal ramai gak orang melayu makan kat situ..

Tempat pertama kitaorang pegi balik tadi, Strawberry Park kat belakang Cactus Valley yang kitaorang tak pegi lagi tuh... Kedekut orang Cactus Valley tu, dia tak bagi kita parking kat tempat dia kalau kita taknak masuk situ, last-last kitaorang bawak keta naik atas, curam gak bukit tuh.. Tapi nasib baik ada parking berbumbung atas tuh... Orait la kan, tapi macam bukan parking untuk orang awam jer... Lepas parking, kitaorang blah cepat-cepat naik atas... hehe...

Jalan-jalan sampai kat tempat ada gerai dia, kitaorang carik tandas. Pastu baru ambik gambar apa yang patut. Kat sini best sikit pasal dia bagi kita masuk kat ladang Strawberry tu untuk ambik gambar, kalau korang nak petik dan beli pon boleh kat sini. View paling cantik kat Ladang sayur, cuba korang tengok, cantik kan... Aku pon posing sakan la.. hehe... Sebelum blah, sempat gak memetik sebiji buah Strawberry. Kira nak rasa je la... Manis rasanya kalau baru petik. Tapi basah kocek seluar pasal aku letak strawberry tu dalam kocek. Patut dia tak bagi pegang Strawberry tu, pasal buah tu sensetif sikit. Cepat pecah.

Lepas tu kitaorang naik keta balik, jalan-jalan carik survenier... Last-last kitaorang berenti kat satu Market tuh, lupa nama dia... Kitaorang makan Coklat Strawberry. Mula-mula pasal tak reti, makan masa panas... Macam makan strawberry biasa jer... Bila coklat tu dah keras, baru sedap rasanya. Menyesal lak makan awal-awal tadi... Macam ais krim pon ye jugak. Korang datang nanti try la yer... Then kitaorang berangkat pulak ke Kok Lim Strawberry Farm. Kat sini takde apa, cuma ambik gambar kat Strawberry gergasi kat luar tuh... Lepas tu ambik gambar lagi kat depan Hotel Star Regency, Pastu patah balik lagi, ambik gambar kat Equatorial Hotel. Ambik gambar kabus kat atas tuh... Carik Bantal Strawberry untuk bawak balik... Paling murah jumpa kat Makcik kat depan Medan Selera. Kat Makcik ni boleh dapat RM20 sebiji. Bodek-bodek tapi tak dapat kurang lagi la... Takpela, esok boleh datang lagi... hehe.. Pastu pasal dah pukul 6.00 petang kitaorang terus balik hotel bersiap-siap untuk dinner malam nih... Ambik kupon kat counter bawah tu, tanya malam ni kitaorang makan apa? Apa!!! Makan Steamboat... ish... Pandai ke nih?? Belasah je la...

Lepas siap-siap, sembahyang Maghrib, rehat-rehat.. Dalam pukul 7.40 mlm. kitaorang turun la pegi Hotel Rossa Pasedenna, pasal kitaorang punya dinner kat situ. Pukul 7.50 kitaorang dah duduk kat meja tunggu makanan yang tak sampai gak lagi nih... Mula-mula di baginya Dapur memasak satu tungku, letak kat atas meja. Pukul 8.01 mlm barulah pinggan pertama sampai.. huk ala... Semuanya mentah, kena masak sendiri ker?? Pukul 8.07 mlm baru sampai Periuk besar, letak kat atas tungku... tengok apa dalam dia... aiiyaaa... ada sayur macam-macam nih... camna nak makan nih?? Kitaorang try la rebus apa yang pandai makan kat situ tuh... dengan keadaan perut yang cukup lapar... takleh jalan la... kunyah satu, mesti terluah balik... ingatkan macam stail Yong Tau Fu... Kalau dapat sos macam tu sedap gak, ini bagi sos mentah pulak tu... aaargghh... tension... Lepas dapat makanan tu, tak sampai 20 minit kitaorang keluar terus... Reception tadi macam pelik tengok kitaorang tak makan...

Dalam keadaan lapar, selapar-laparnya nih, kitaorang pegi Medan Selera yang kitaorang dah survey petang tadi (in-case kalau tak pandai makan steamboat).. Kitaorang rembat Sate Ayam ngan Nasik Ayam... Perghh... baru la kenyang... Balik hotel tu, kitaorang singgah Secret Recipy beli kek sepotong. Wife teringin nak makan kek. Sampai hotel belasah kek pulak. Letih hari nih... Tidur awal sikit..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net