~::..Kasih Nan Abadi..Selamanya..::~ Babah, Ibu dan Muiz...

By: Shamz Fieza Muiz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 4-Jul-2006 03:52 Email | Share | Bookmark
Pameran Misteri Jin, Hantu, Keranda & ...

Bergmbar sebelah kubur...
Hantu Pocong
Sebelah Waksegan Misteri
Tok Moh..
Kubur... Ada kepala manusia di situ...
Jenglot Jantan...
Lagi suasana kubur di dalam ruang pameran...
Belakang tu ada ikan duyung...
Keranda...
Hantu Penanggal...
hiiiihiiiihiiiiiiii...
Dalam botol ni ada jin terperangkap...
Langsuir...
Antara pelawat yang datang melawat...
Jenglot kecil..
Jenglot bentuk Ular
Anak Kerak...
Sebelah Barungan...
Pameran Misteri Jin, Hantu, Keranda & ...

Bermula hari ni sampai 4 Oktober nanti, Muzium Sultan Alam Shah, Shah Alam, menganjurkan Pameran yang tersebut di atas. Merilah datang beramai-ramai mengunjunginya. Sorry to say untuk Pameran ni ada sedikit bayaran dikenakan. Tapi kira okeyla kan.. Time Sureheboh dulu tu, nak masuk rumah hantu kena bayar RM5 jugak, tapi takde kepuasan. Moh datang sini... tengok-tengok gambar yang ada tu, insyaallah... puas hati... dengan cara yang ilmiah kita pamerkan...

Waktu Buka : 9:30 Pagi - 12:00 Tgh Malam.
Bayaran Masuk : Dewasa = RM5, Kanak-kanak bawah 12 tahun = RM2 sahaja...

Ikut penilaian sendiri lah.. Tapi kalau ikut apa yang diterangkan, kebanyakan 'benda-benda' dalam pameran tu adalah 'benda' betul. Yang replika pon ada gak... Contoh replika adalah hantu pocong kat atas tuh... Pocong betul ada dalam bilik kaca. Kat dalam tu ada keranda dengan manuqueen dibalut kain putih, dalam manuqueen tu lah dikatakan meresap roh. waktu muncul bila-bila masa sahaja iaitu bukannya manuqueen tu berdiri, tetapi wujud satu jasad lagi berhampiran keranda tu. (yang ni kawan saya bernasib baik nampak). Kalau ikut kata pengunjung, ada yang nampak benda tu bergerak, cuma tak bangun sahaja. Selain daripada itu semua Jenglot (Jenglot ular, kecil, betina, jantan dll) kuku, janggut serta rambutnya memanjang macam manusia biasa. Ada juga ikan duyung... Terpulanglah pada penilaian anda sendiri... meh la datang.. Kalau boleh datang time bukan waktu puncak iaitu waktu pagi sebelum tengahari... time lain tu semua memang panjang beratur...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net