~::..Kasih Nan Abadi..Selamanya..::~ Babah, Ibu dan Muiz...

By: Shamz Fieza Muiz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 19-Aug-2007 10:00 Email | Share | Bookmark
Jalan-jalan, Ronda Kuala Lumpur..

 
 
 
 
 
 
Dah lama tak gi KL.. Aku rasa sejak kahwin nih, tak pernah lagi bawak gi KL... Sebelum Kawen ni selalu gak jalan-jalan pegi sana.. So, tetiba lak jadi gi sana... So, kita enjoyy..

Mula-mula tak plan pon nak pegi KL nih... ntah la tiba-tiba je teringin pasal dah lama tak pegi KL... Tapi lupa lak nak bawak kamera Digital.. So, picture quality kali ni memang agak kurang memberangsangkan pasal guna kamera henset...

First sekali kitaorang pegi Pasar Datuk Keramat. Kat situ ada satu kedai makan favourite kitaorang dari zaman belum kawen lagi.. Tapi sekarang ni dah tak berapa kick sangat la.. Agaknya tukang masak dah lain kot.. Tapi ayam goreng Berempah dia tetap best.. Kitaorang habis dalam RM8 lebih untuk belanja makan tengahari hari nih... takde la mahal sangat, still consider murah gak... hehe..

Lepas tu kitaorang berangkat ke Taman Tasik Titiwangsa untuk tengok Eye On Malaysia... Tak dapat naik, dapat tengok dari dekat pon ok je la... Besar giler rupanya benda alah nih.. membayangkan kita dok atas sekali time dia berenti.... fuuhhh... memang gayat... Sekejap je kat sini, nak naik sen pon dah kurang.. hujung bulan beb.. ini pon baru dapat slip gaji untuk bulan ni punya... Duit dah kering dah nih..

Lepas tu kitaorang berangkat ke Suria KLCC. Saje nak tengok taman... Sebelum tu pegi Keramat balik, beli air dulu... Mengikut pengalaman, dulu time kitaorang sampai carik air paling murah kat KLCC tu RM2 lebih untuk air mineral 500ml. So, kiranya kali ni dah sedia la... hehe.. Sempat gak melepak kat Luar Taman tuh, tapi sekejap jer.. Tengok air Pancut... Pastu masuk sambil jalan-jalan kat dalam... Sejuk sikit.. ada aircorn...

Lepas KLCC, destinasi kitaorang yang terakhir Bazar di Jalan Masjid India.. Ingat-ingat lupa jalan ke sini nih pasal dah lebih 5 tahun tak pegi kan.. dulu pon takde lagi bazar nih, semua niaga tepi jalan. Tapi sekarang memang tersusun.. cantik aahh.. Macam-macam barang menarik ada kat sini. Tapi sen dah takdak, so.. dapat tengok je la...

Hari pon dah rintik-rintik.. Ingat kalau sempat nak pegi Taman Burung, tapi takpe la.. Lain kali boleh pegi lagi... Best jugak lama tak pegi KL nih..Sesampai je kat rumah, memasing carik bantal, terus tidor jer.. tak larat wooo... kepala berat jer... Penin kepala.. Nasib baik tak pengsan sampai esok pagi..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net