~::..Kasih Nan Abadi..Selamanya..::~ Babah, Ibu dan Muiz...

By: Shamz Fieza Muiz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 29-Jul-2007 10:15 Email | Share | Bookmark
Taman Rekreasi Air Panas (TRAP), Sungai Klah

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Semalam tak tau nak pegi mana-mana, lepas tu teringat lak program yang tak jadi minggu lepas iaitu nak bersantai kat TRAP... Dah lama nak pegi sebetulnya, tapi baru sekarang dapat pegi.. Ini pon ingat nak pegi survey je dulu, lepas ni baru pegi ramai-ramai seisi keluarga...

Tak jauh rupanya, kalau dari Kampung Fieza tu ke sana lebih kurang 40Km sahaja... Setengah jam lebih sikit aje dah sampai... Tapi pasal bawak adik sekali, sempat jugak dia Mon***... hehe... sabo je la.. Nasib baik dah stanby plastik...

Kitaorang sampai lebih kurang 10.15 pagi...
Tak tau nak pegi mana sebetulnya, kitaorang tau tempat ni pon pasal ada tertengok kat Ronda 360 kat Astro ari tuh... Macam best je tempat ni, so, tu yang kitaorang pegi tuh... Fisrt sekali kitaorang pegi Taman Air Gunung... Kat tempat yang ada Sotong Gergasi tuh.. memang best.. Air dia sejuk jer.. Maklumlah air gunung... Ada dua bahagian sebetulnya kat sini, iaitu bahagian kanak-kanak dan orang dewasa. Tapi kat tempat kanak-kanak tu lagi best pasal ada Sotong... hahaha...



Lapar jugak, so carik apa yang ada kat sini.. banyak jugak, tapi agak mahal... Burger Ayam biasa tu RM2.50. Pastu Air Teh Ais lak, RM2.00... peehh.. tak boleh bawak makanan sendiri pulak tuh, tapi aku tengok makcik tu siap piknik lagi tapi kat tepi jalan je la...

Lepas puas main. Lebih kurang kol 12.15 tgh, kitaorang berangkat pulak ke Taman Air Panas... Dah puas main air sejuk, kita main air panas lak... First kitaorang carik sendiri kat mana tempat rebus telur tuh... Dekat jugak sebetulnya... Beli telur kat sini mahal gak... RM1 untuk 3 bijik telur.. Tapi tak boleh bawak telur dari rumah... Satu kelemahan tempat rebus telur nih, iaitu tempat tu cuma boleh masukkan 3 raga tempat telur sekali gus.. Pasal tak sabar punya pasal, kitaorang rebus je telur yang kitaorang beli tu dengan plastik-plastik sekali... Nasib baik tak koyak plastik tuh... bocor sikit je la..

Peh.. sedap giler makan panas-panas.. Tapi kalau nak ikutkan, kat rumah pon boleh buat camni... hehehe.. Cuma tak terbuat jer.. Kitaorang masak lebih kurang 4 minit setengah jer.. So, telur tu hampir nak masak, tapi cair gak lagi.. tu yang nikmatnya tuh..

Lepas tu kitaorang pegi lak tempat mandi air panas... Macam Taman air gunung gak, cuma kat sini suhu airnya 30 darjah. Agak panas gak, tapi memang best.. Kolam lain pon ada gak, ada yang 35 darjah, 40 darjah... dan sebagainya.. Kolam besar ni paling sejuk la bagi kategori panas kat sini...



Lepas tu kitaorang mandi balik kat tempat air gunung tuh.. pehh... sejuknya.. Maklumlah baru je lepas berendam ngan air panas.. hehe.. Kitaorang berangkat balik pada pukul 2.22 ptg dan sampai rumah dalam pukul 3.00 ptg. Best.. best....

Lupa lak nak bagitau. hari tu tiket kitaorang masuk situ RM8 dewasa dan RM6 kanak-kanak... Ala, apa salahnya.. sekali-sekala... Korang bila lagi??


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net