~::..Kasih Nan Abadi..Selamanya..::~ Babah, Ibu dan Muiz...

By: Shamz Fieza Muiz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 1-Mar-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
Tempuhlah Dugaan Hidup ini dengan hati yang tabah..

Kronologinyer...

1 Mac 2007 7.00 pagi (Khamis)

Pagi-pagi lagi nurse dah kejut suruh siap-siap dan tukar baju..dia kata bila2 masa jer staff OT akan call tuk buat d&c..pastu kul 7.15 pagi doctor datang tuk masukkan ubat..kena induse…1 jam lepas masukkan ubat..tuhan jer yg tahu sakitnya mcm mana..rasa mcm org nak bersalin…tetiba rasa mcm panas kat celah peha..bila tgk darah dah mula mengalir…

Menitis air mata…berckp bersendirian..”inilah agaknya bakal anak mama”…


12.00 tgh hari..

Sepanjang satu hari baring jer menahan skit..doktor tak bagi byk bergerak…sbb takut tumpah darah..nasib baik hubby tercinta temankan dan kengkawan opis datang menjenguk..dah masuk 3 botol air masuk dlm badan…tp proses untuk buat d&c masih belum di lakukan..tanya doctor bila nak buat…doctor ckp bilik OT penuh org..dia suruh bersabar..memang tak boleh bersabar sebab dah hampir 12 jam puasa…


7.00 malam…

Doctor datang..check lagi…tanya dah berapa kali tukar pad..doktor pesan jangan sampai tukar pad lebih dari 4 kali..berulang kali Tanya ngan doctor bila nak buat d&c…jawapan tetap sama…bilik ot penuh…munhkin esok baru buat…sabar jer lah..dah lapar…ngan sakitnya…berat betul dugaannya..so…bila dah doctor ckp mcm tu..terus tidur dlm keadaan yg lapar ngan menahan kesakitan..


11.00 malam..

Nurse kejutkan bangun..dia kata bilik ot dah call..bersiap sedia..perasaan takut tetiba melanda..baring atas katil dan nurse tolak menuju ke biliki ot…masuk bilik ot..sejuknya..tapi relax lagi..dl relax sempat jugak berdoa dan baca zikir yg mana tahu..

Sempat jugak tgk tv..walaupun tak tahu apa yg di tgk..maklumlah mata rabun…

Lepas 15 minit tunggu…terus di tolak masuk..tgk lampu dah menyala…peralatan dan siap sedia…pakar bius terus bagi bius kat tulang belakang..dia kata bius separuh badan…adoi..sakitnya…pastu terus tak rasa apa…tak tahu apa yg di buat..Cuma dengar bunyi peralatan dia jer..dan rasa nyilu sikit..tepat kul 11.45 mlm..doktor kata dah selesai..kejap jer rupanya..dlm 20 minit…terus tolak kat tempat pemulihan…


12.00 tgh malam…

Ditolak masuk ward balik..nurse siap pesan jgn angkat kepala selama 6 jam..seksanya..tidor pon tak boleh pakai bantal…tetiba teringat kat hubby..sian dia tidur sensorang kat umah…hubby pon tak tahu yg kita dah selesai buat d&c..pukul 3 pagi call hubby...bg tahu dah selamat..dlm nada hubby nampak mcm sayu jer..pas call hubby terus tido…




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net