~::..Kasih Nan Abadi..Selamanya..::~ Babah, Ibu dan Muiz...

By: Shamz Fieza Muiz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 1-May-2009 02:19 Email | Share | | Bookmark
Macam-macam Muiz I - edisi Jalan-jalan...

 
 
 
View all 4 photos...
MUIZUDDIN HAQIMI BIN HISAMUDIN

Sepanjang 2 bulan ni, Muiz dah jalan-jalan ngan Ibu dan Babah dia sebanyak 3 kali... Ada jugak kekadang tu merengek.. Tapi Muiz dah pandai dah sekarang... Dia merengek time lapar jer... Dah besar dah baby babah sorang nih...

Ini gambar first time keluar. Masa ni time pegi kenduri kat Serendah..

Ini pulak, pegi tengok Pak Tam ngan Makcu bersukan time Sukan Sekolah..

Ni pon lepas pegi kenduri, singggah jap kat Tanjung Karang.. Pekena Sate Hut...

Yang ni minggu lepas Aunty Zita bagi hadiah untuk Muiz Comei.. Terima Kasih Aunty..


Sunday, 26-Apr-2009 15:07 Email | Share | | Bookmark
Kelahiran yang di nanti..

 
Salam semua..
Baru berkesempatan nak cite detik2 terindah kelahiran cahaya mata yg dinanti..
5 tahun lama..penantian satu penyeksaan..tp..alhamdulillah..dah ada depan mata..
kadang2 rasa mcm bermimpi..bila Muiz tido..selalu sangat pandang wajah dia..rasa sayu sangat..
harap2 muiz jd anak yg soleh, beriman, boleh jaga adik2 nnt...amiin...

Sebenarnya fieza baru balik dok umah sendiri..pantang kat kampong..internet tak support..
Fieza belum start keja lagi..ambik cuti 2 bulan tanpa gaji..tp lulus sebulan jer..
Bermakna 18 May baru fieza keja balik..dan fieza bercuti selama 3 bulan..2 bulan ada gaji..sebulan takde gaji..

Nak kongsi pengalaman ngan kengkawan semua..kronologi kelahiran BB Muiz..
10 februari tu check-up mcm biasa..masa tu 37 minggu..
masa check-up..BP tinggi pulak.tu yg kena tahan wad nak bg BP stabil sebenarnya..
Memula masuk ward kelas 3..bukannya nak ckp besar..mmg tak selesa bg pesakit mcm fieza tuk turunkan BP..ward sentiasa penuh..bising..mcm2 lagi la..
BP fieza taknak jgk turun..doktor pakar yg selalu buat check-up tuk fieza nasihatkan tuk fieza tukar ward kelas 1.. Last2 booking ward kelas 1..tu pon masuk ari kedua baru dpt..dah petang baru dpt tukar..alhamdulillah..1 hari dok situ..BP dah ok..doktor biasa bg fieza balik…
MC semua dah siap..tetiba bila doctor pakar dtg round..fieza kena tahan balik..
Doctor pakar kata rehat jer la kat ward..lagi pon jalan dah bukak..masa tu baru 1 cm..
Nak buat camna..ikut jer la kata pakar..tu yg berkampung kat spital 9 hari 8 malam..kalah pegi bercuti pulak..

Bosan dok kat ward..tuhan jer yg tahu..sampai doktor2,nurse2..cleaner2 semua dah kenal..mana taknya 9 hari tu...kekadang fieza pulak jd nurse..tolong pesakit kat ward..ialah..masa tu kan larat lg..
kesian tgk ibu2 yg baru lepas bersalin..tolonglah bantu mana yg mampu..

Dok kat ward kena ari2 wat CTG..lenguh dah badan njie..kalau pakar tak puas hati..kena ulang balik..buat VE hamper tiap hari..hari2 kena seluk..pastu pakar janji nak induce ari selasa 17/2..sabar jer la menanti tarikh tu..seksa rasanya..nak balik tak boleh..ari2 hubby datang jenguk..2 hari sebelum induce..doktor suruh scan..tetiba doctor yg scan aku..pangggil doctor lain pulak..last2 jd ramai pulak doctor yg datang..fieza jd cuak..apsal nie..pastu doctor bg tau..tak jd nak induce..doktor kata baby besar..estimate dlm 4.2 kg..tak jadi nak induce..kena c-zer…doktor bg tarikh 18/2..doktor kata bilik OO penuh 17/2 tu..doktor kata kalau normal..takut bahu baby sangkut la..mcm2 kejadian yg tak di ingini berlaku..lg pon doctor tahu yg fieza dah lama tunggu tuk dpt baby..jd..bila Tanya hubby..hubby kata buat la yg terbaik..redha jer ngan ketentuannya..janji dedua selamat..

Hari isnin 16/2..rasa dah contrction.dalm 30 miit sekali..mlm tu tak boleh tido..sakit..tp masih boleh bertahan..bangun tido keesokan harinya..17/2 sakit masih ada lagi..tp dok diam jer..bekfes kul 8.30 pg..pastu buat CTG mcm biasa..kat graff dah nampak contractioan..masa nie rasa sakit dlm 15 minit..nurse Tanya sakit ke..fieza angguk jer…nurse ckp ngapa tak bg tau..fieza kata boleh tahan lg..pastu nurse kata boleh pulak camtu..klu jd apa2 camna..? pastu doctor round dalm kul 9.00..masa tu fieza dah berpeluh2 tahan sakit…bila buat VE..dah bukak 3 cm…apa lagi..doktor kata kena buat emengency c-zer…dia suruh fieza stand-by..call hubby semuanya la..masa tu…lender + darah pon dah kuar…

Tepat jam 12.30 tgh..fieza diusung masuk bilik OT..masa tu perasaan bercampur2..sempat mintak maaf kat hubby..masa tu syahdu sgt...rasa nak nangis..tp buat cool jer..sebelum masuk blik OT..nurse bg peluang tuk hubby ckp dgn Fieza buat kali terakhir..sempat hubby cium dahi fieza..pastu hubby bisik..."abg halalkan semua makan minum, abg maafkan semua kesalahan ayg dan abg redha semuanya..."

dah masuk dlm bilik tu pakar bius Tanya..bila last makan..fieza jawab pukul 8.30 pg..terkejut dia..boleh ke buat c-zer nie..sebelum tu..sempat sain borang tuk lakukan bius spinal..sain jer la..dah tak fikir panjang...sepanjang c-zer di lakukan..fieza byk berzikir dan baca apa yg terlintas kat fikiran...

tetiba2 rasa benda mcm tertarik kuar dr perut..tp tak rasa sakit pon...rupanya doktor tgh tarik baby kuar dr perut, tepat jam 1.03 ptg lahirlah putera yg di nanti..buat pertama kalinya dengar dia menangis..rasa sayu sangat..mengalir air mata..lepas di bersihkan..terus tunjukkant fieza..doktor tanya..cuba tgk..boy ke girl..pastu fieza ckp..boy..ya allah..terpegun tgk ciptaan tuhan..9 bulan kandungkan dia..akhirnya ada depan mata..terus Tanya kat doctor..berapa berat baby..doktor jawab 3.6 kg..alhmdulillah dah selamat semuanya..tp baby kena tahan kat wad kanak2 dulu..doktor ckp ngan fieza bb nak gak kuar 17/2..taknak 18/2..

kuar dr bilik OT..nurse panggil "waris Pn. Norafiza..."...takde sapa pulak yg dtg..fieza ckp dlm hati..mana pulak pegi abg nie..sedih gak..tp..takpe la..sampai kat ward..rupanya abg dah tunggu kat katil..pastu hubby bisik kat fieza.."Tahniah ya Ibu..anak kita comel sangat..." Fieza angguk jer..masa tu dah mamai..pastu fieza ckp kat hubby..pegi tgk anak..ambik gambar sekali tau..

Malam tu tak boleh tido..tingat kat baby..nangis bila tgk gambar yg hubby ambik..tak sabar nak tunggu esok..nak gi tgk baby kat ward..esoknya lepas tiub kencing dah bkk..terus suruh hubby temankan pegi ward kanak2...masa sampai..baby tgh tido...nangis lagi fieza..sayu tgk wajah anak..fieza cium anak sepuas2nya..ptg tu..baby dah turun dr ward kanak2..bolehlah dia tido ngan ibu dia buat pertama kalinya..
esoknya fieza dah boleh discas...terus balik kg. tuk berpantang..

Buat semua Nurse2..doktor2 kat Ward 1D, Hospital Klang..tima kasih melayan karenah fieza..kalian mmg best..sonok sgt2..budi mu akan fieza kenang sampai bila2..






Monday, 13-Apr-2009 11:23 Email | Share | | Bookmark
Muiz Gaya Bebas II - Edisi Motak...

 
 
 
View all 6 photos...
MUIZUDDIN HAQIMI BIN HISAMUDIN


Inilah dia gambar yang ramai sangat nak tengok tuh... Amacam.. Comel tak?

Sejurus selepas mengamuk.. pasal nak tido la..

Ala.. Comelnya senyum...

Macam biasa la.. Gaya tidur Favourite dia... Macam Babah ajer...

Ini pulak.. Tengah liat taknak tido la nih... Nasib baik tak meragam..

Berjaya Melepaskan satu tangan daripada Bedung... That's my boy...

What can I say.... Just Like Father, Like Son...


Monday, 13-Apr-2009 08:30 Email | Share | | Bookmark
Muiz Gaya Bebas 1

 
 
 
View all 6 photos...
MUIZUDDIN HAQIMI BIN HISAMUDIN


Alamak... ada gak yang marah pasal tak letak lagi gambar motak Muiz... hehe.... Jap lagi.. sabar yer... Sebelum tu, mari kita tengok Muiz sebelum dibotakkan..

Masa ni muka tengah kena ruam... Kesian tengok dia...



Pakai Tepung Ubi Kayu.. Bedakkan muka dia..


Esoknya alhamdullillah... Dah kurang sikit ruam tuh..


Gaya-gaya Muiz Tidur...



Monday, 13-Apr-2009 02:38 Email | Share | | Bookmark
Posting yang tertinggal... Hadiah buat Muiz...

 
 
 
View all 15 photos...
MUIZUDDIN HAQIMI BIN HISAMUDIN

Maaf kerana lambat update pasal hadiah-hadiah yang Muiz terima.. Sebabnya gambar untuk hadiah ni kat Kamera biasa nih... Kamera ni pulak, stanby kat kampung. So, hari ni baru sempat dimuat turun... Just, enjoy... (Time ni rambut Muiz masih lagi belum dicukur..)

Ini hadiah Daripada Kak Aqish..

Ini pulak hadiah daripada untie-untie kat Jabatan Fisioterapi, HTAR...

Yang ni hadiah daripada Untie Nieza a.k.a Aci@LMS...

Ini pulak hadiah daripada Makcik Muiz di Pahang... Thanks..

Lastly.. but not least... Untie-untie daripada JAIS.. Tima kasih bebanyak korang...


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net