~::..Kasih Nan Abadi..Selamanya..::~ Babah, Ibu dan Muiz...

By: Shamz Fieza Muiz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 6-Jan-2009 15:31 Email | Share | | Bookmark
mcm-mcm cite..

 
 

nie gambar sebelum gi check up..kat rumah lagi nie..

Ari selasa ada check-up bulanan
check-up tuk 32 minggu..cuma ada lebih kurang 8 minggu lagi..
kalau terawal 2 minggu..ada 6 minggu lagi tuk bersalin..
berdebar2 gak nie..tak sabar pon ada gak..

sampai klinik dpt giliran no. 7..
gi timbang..naik lagi berat badan..naik 3kilo..
pastu check tekanan darah iaitu bp..
tp bp tak berapa cantik..2 kali buat..bp high gak..
tp dlm control lagi..doktor kata kena selalu bertenang..jgn fikir mcm2.
entahlah..sejak dah dekat nak due nie..fikiran terganggu cikit..mcm2 nak di fikir..
check urine..urine ok..alhamdulillah..takde kencing kotor..@ gula berlebihan..
pastu doktor suruh scan..perkara yg best sekali kalau gi check up..
rindu gak nak tgk baby..baby sgt2 aktif dok kat dalam..
doktor kata semua ok..kepala baby dah kat bawah..uri kat atas..dan air ketuban pon cukup gak..
doktor kata kaki baby pjg..doktor kata ikut kaki emak dia..
aku senyum jer..tp dalam hati..aku ckp..belum tgk ayah dia..kaki panjang gak..
pastu doktor kata baby sehat..mcm terlebih sehat pulak..
kalau ikutkan 32 mingu..tp bila scan jd 34 minggu..
tak kisahlah..janji dia sehat..berat baby pon dah 2.5 kilo..
patut la berat emaknya naik..berat baby pon dah 2 kilo lebih..
tp gambar scan takde..tu jer yg tak best..
biasalah klinik gomen nie..susah nak bagi..
sebelum balik kena injek kancing gigi pulak..
lenguh tangan sebelah, nie baru dos pertama..ada lagi 2 dos..
kena abiskan sebelum bersalin..entah sempat ke tak..sbb jarak satu suntikan tu sebulan..
sebelum balik..biasalah..aku mintak mc..hehehe..maleh nak keja..
abih check-up pon dah dekat pukul 11.00..next check-up 20 januari pulak..

abis dah cite gi check up..nak cite psl mengidam pulak..
alhamdulillah..apa yg aku idamkan dah dpt..
buah delima dr mekah..member opis lama yg bagi..syukur sgt..
entahlah tingin sgt yg dr mekah punya..sebenarnya dah mkn buah delima nie..
BB beli kat pasat TAR KL..tp hati nie dok tingin yg dr mekah punya..
buat sahabat ku Ina..tima kasih byk2..allah jer yg akan balas budi baik mu..
Insyallah..akak doakan lepas nie giliran ina pulak menyusul ya..
usaha, dan doa byk2..insyallah..ada rezeki tu nnt..amiinnn..

alhamdulillah..barang baby..dah hampir complete..
tinggal nak basuh baju2..sarung tgn, sarong kaki, barut, selimut, tuala ngan lampin jer lagi..
pastu dah boleh simpan dlm beg..dan stand by dlm bonet keta..
manalah tahu..tetiba sakit tgh malam..dah senang..barang semua dah get ready..
emm..tak bila nak memulakan operasi mendobi nie..
mungkin lepas raya cina kut..cuaca skrg pon tak menentu..
kalau boleh biar cuci masa ari panas terik..biar betul2 kering..

mak kat kampung pon tgh sebuk menjahit sarung bantal ngan tilam tuk cucu dia..
aku beli warna hijau..jemu pulak asyik tgk biru jer..
nnt dah siap..aku letak gambar..barut pon mak dah siap jahit..
mak sebuk kat kampung skrg nie..mana nak dpt cucu..nak dpt menantu lagi..
semua dlm bulan yg sama..takpelah mak..rezeki semua tu..
doakan semua berjalan dgn lancar..

panjang pulak cite tuk entry nie..
takpelah..sekali sekala..byk pulak idea nak tulis kali nie..
apa2 pon..aku bersyukur dgn nikmat yg allah berikan..
dan tuk semua kengkawan..doakan yg terbaik untuk ku..


nie pulak gambar kat sogo ari sabtu 3 hb..dah makin tembam..


Sunday, 4-Jan-2009 13:59 Email | Share | | Bookmark
Happy Besday Abah yg ke - 55 Tahun





Ari nie genap 55 tahun umur abah.."Selamat Hari Jadi buat abah.."
di kesempatan ini Along nak ucapkan..
Semoga di panjangkan usia dan di murahkan rezeki..di beri kesihatan yang walafiat..
Abahlah seorang lelaki yg paling along hormati lagi sanjungi..
segala perngobanan abah amat along hargai dan akan along kenang sepanjang hayat..
tahun nie insyallah..abah akan di kurniakan 2 orang lagi cucu..dan bakal dpt menantu lelaki..
semoga keluarga kita akan terus kekal bahagia selama2nya..
sayang sangat kat abah..


hadiah along dah bagi advance ari tu..
murah jer..tp amat bermakna..3 jenis pokok orkid..
tak sabar nak tgk orkid tu..
balik kg. nnt..ambik gambar koleksi orkid2 abah..


Monday, 22-Dec-2008 12:51 Email | Share | | Bookmark
Masak tuk lunch Lagi..

Ari nie mc..tak larat nak gi keja..
sbb baru balik dr umah mertua kat pahang..
sebab ada kenduri..nak tahu kenduri apa..?
tunggu la biar BB ku sendiri yang cite nnt..
dalam tak larat tu..
gagahkan jgk masak tuk lunch..
BB dah janji nak balik makan waktu lunch nnt..
jenguk dlm peti ais..dpt idea nak masak apa..
so..jadilah menu yg jgk feberet BB ku..
bila time lunch..BB pon sampai umah..
belum sempat bukak baju..
terus jenguk tudung saji..
apa lagi..sebuk suruh hidang..
tak boleh tunggu lagi..dah lapar katanya...
so..inilah yg sempat di masak..

~ Ikan Tongkol Masak Taucu
~ Tumis kacang panjang + tempe + telur






Saturday, 20-Dec-2008 20:00 Email | Share | | Bookmark
Kenduri Kahwin Abah dan Ibu...

 
 
 
View all 4 photos...
Teringat jugak arwah mak yang meninggal pada tahun lepas... Alhamdullillah, mulai hari ini ada jugak tempat untuk kami menumpang kasih seorang ibu, walaupun cuma sekadar ibu tiri. Insyaallah, kami akan anggap seperti mana ibu kami sendiri... Semoga arwah mak akan dicucuri rahmat...

Akhirnya abah menamatkan zaman dudanya... korang tengok la sendiri... Kami doakan semoga perkahwinan abah dan ibu berkekalan sehingga ke akhir hayat... Sekurang-kurangnya sakit pening abah, ada jugak orang yang berhampiran dengannya...

Tahniah abah dan ibu...






*ahak... suratan atau kebetulan... abahku kawen sama tarikh dengan mawi world kawen... hehe....


Friday, 19-Dec-2008 04:27 Email | Share | | Bookmark
29 Minggu..

 
 
 
View all 5 photos...
Sebelum pegi keja, BB suruh possing dulu..
Ikutkan jer la perangai BB ku yg suka ambik gambar nie..
masa nie dah 29 minggu..
makin lama makin bambam dan makin comot..
kekadang sampai tak suka tgk muka sendiri depan cermin..
dah lah sepanjng peknen nie..tak berapa suka ambik gambar...
alah dgn camera kononnya..hehehe..

nak cite psl gi check-up ari tu..
alhamdulillah..semuanya ok..anak sehat..
ibunya pon terlebih2 sehat..
berat ibu dan naik lg 2 kilo..dan berat baby dah 1 kilo 50 gram..
next checkup 6/1/2009..masa tu nak masuk 32 minggu..
dah tak lama lagi..mcm2 perasaan ada..
insyallah..di harapkan semua nya selamat..






[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net