~::..Kasih Nan Abadi..Selamanya..::~ Babah, Ibu dan Muiz...

By: Shamz Fieza Muiz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Sunday, 18-Jan-2009 05:05 Email | Share | | Bookmark
Koleksi Orkid2 Abah..

 
 
Nie pulak kisah koleksi orkid-orkid abah..
Abah tgh giat menanam dan menjaga orkid2 kesayangan dia..
siang malam asyik memjenguk jer..
dah dekat nak penuh rumah orkid abah..
abah kata bercadang nak buat satu lagi rumah orkid..
Abah nie kalau dah minat sesuatu..abis ratus2 pon takpe..
tp satu jer aku tak berapa gemar dgn sikap abah nie..
bila dia dah jemu..mulalah dia sedekah kat org..
bagus sebenarnya bersedekah nie..
tp..paham2 jer la..bila sedara dia mintak..senang2 jer abah hulur..
kalau jenis sedara yg biasa2 aku cool jer...nie jenis sedara yg kaya2 nie..
mulalah aku meluat..igt abah aku beli pakai daun kering ker..?
hak dia pandai pulak kedekut..
aku dah pesan ngan abah..along ada share dlm nie..
jgn nak bagi orkid along kat orang pulak..
abah gelak jer bila aku ckp mcm tu..



Abah tgh sebuk tanam orkid..



Rumah orkid abah yg hampir penuh.


Sunday, 18-Jan-2009 03:19 Email | Share | | Bookmark
Gi Jenjalan Orkid Farm, Rawang..

 
 
 
Lepas breakfast nasi lemak yg mak masak..
abah ajak gi rawang tuk tambah koleksi orkid2 dia..
Apalagi..terus bersiap nak gi rawang...
mmg tempat kat situ sejuk mata memandang...
wangi bau bunga orkid..nie kali kedua pegi..
Ari tu lupa bwk camera..nie dah bwk camera..
apa lagi bergambar sakan la..tak sedar diri Mak Yong sorang nie..
tak sedar dah sarat..boleh lagi jenjalan dlm kebun orkid tu..

byk jugak yang abah borong..
aku biasalah..mana ada abah..kat situ ada aku..hehehe..
menyibuk punya pasal..sbb aku jenis suka nak mintak kurang harga ngan tokei kebun tu..
naik meluat agaknya apek tu..bila aku asyik mintak kurang jer..
bila nak bayar...aku lagi sekali main peranan..
siap mintak free gift lagi..
dah dua kali pegi..dedua dpt free bunga orkid satu pasu..
puas hati aku..


gambar antara bunga orkid yg BB ambik kat sana..


nie pulak gambar Mak Yong tak sedar diri..


gambar aku tgh bodek Apek kebun nak dpt special price..


Thursday, 15-Jan-2009 15:10 Email | Share | | Bookmark
Dinner Lagi..

 
Ari nie pon masak gak..
Aku nie mmg jenis sekali dah buat..jd mcm ketagih..
Semalam dah masak..ari nie pon sebuk gak nak masak..
Tapi kalau dah lama tak masak...mmg berat sgt2 nak pegang sudip..
Tapi lauk malam nie simple jer..sbb dah lapar sangat..
kat tempat keja tak mkn tgh ari..sebuk nak tido jer..
So..bila balik umah jadi kebulur..
Menunya ialah..

--> Sambal Sardin + tomato
--> Kangkung + Cendawan Goreng Belacan
--> Kepak Ayam Celup tepung..



kekadang berselera gak makan lauk simple2 camni..
buat2 lagi makan nasi panas..dgn tgh kebulur..
mmg best..BB apa tah lagi..laju jer menambah nasi..
Emm..tah bila BB Tercinta tu nak kurus..
Perut dia dengan perut aku..dah sama besar..
Tgh berlumba..sapa yang maju ke depan.
Takpe la BB..nanti ayang pantang kat kg. 2 bulan..
BB kurus ye...sbb takde org nak masakkan tuk BB..


Wednesday, 14-Jan-2009 13:02 Email | Share | | Bookmark
Cite Pasal Dinner..

 
Dah lama dapur tak berasap..
dah jemu asyik makan kat kedai atau tapau kat pasar malam..
so..ari nie tingin nak masak..walaupon dah tak berapa larat..
balik dr keja..terus gi cari bahan2 tuk masak....
nasib orang bekerja..bila pegi kedai..
ikan ngan sayur semua dah tak segar..sampai 2,3 biji kedai pegi..
susah nak puaskan hati bila beli barang mentah time waktu petang2..
tp apakan daya..nak jd housewife..emm..tingin sebenarnya..
tp takut boring pulak..sbb dah biasa gi keja..
so..beli jer la..ikan ngan sayur belen2 orang..hehehe..

sampai kat umah terus operasi memasak..
buat keja pon berdiri semuanya..
kalau duduk..sure susah nak bangun..dah sarat benar rasanya..
BB kata takyah masak..tp degil gak..bila lama berdiri..
tgk la dlm 2 jam pastu..sure kaki sembab punyalah..buat tak tahu jer..
nnt klu ngadu ngan BB..mesti kena leter punya..

So..menu untuk makan malam nie..

~ Hati Ayam mAsak Kicap Black Paper + kentang
~ Tempe Goreng
~ Gulai Lemak Cili Api Ikan Kerisi + kacang Buncis + tomato




Monday, 12-Jan-2009 12:17 Email | Share | | Bookmark
Happy Besday Mak & Aqis Comel..

 


Hari nie tanggal 12 Januari Besday Mak Dan Aqis comel..
Mak yg ke 48 Tahun dan Aqis yg ke 2 tahun..

Pertamanya nak ucapkan Happy Besday Buat Emak tersayang..
Semoga di murahkan rezeki di panjangkan umur dan diberi kesihatan yg wal'afiat..
Terima kasih kerana memberi sepenuh kasih sayang mak selama ini..
Tanpa mak tiadalah Along di muka bumi nie..segala pengorbanan mak..amatlah along hargai dan akan along kenang di sepanjang hayat..Insyallah..cucu kedua Mak akan lahir bulan depan..dan mak akan dpt menantu lelaki..dan juga akan dpt cucu ketiga bulan julai nnt..
semoga keluarga kita akan bertambah bahagia dengan kehadiran orang baru nnt..

Yg nie pulak ucapan buat Aqis comel yg Mak long sayangi..
Sempena Besday Aqis nie..mak long ucapkan semoga di panjangkan umur..di murahkan rezeki dan sentiasa sehat..Tak lama lagi Aqis akan jd kakak pulak..jangan nakal2 tau..jadi anak yg solehah..dan jadi contoh untuk adik2..lepas nie Aqis dah dpt sepupu..jgn gaduh2 tau..Mak long sayangkan Aqis..Aqis pon tak lama lagi nak dpt adik..sekarang nie mmg susah nak tangkap gambar Aqis yg terbaru..asyik mengelak jer..susah nak dok diam..nnt kat umah atok..kita ambik gambar ye...


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net